InvenCIS

Forhandlingsteknik

Creative Negotiation Technique, Øknom 2004Creative Negotiation Technique

Cretive Negotiation Technique - the problem solwing approach markedsføres og sælges af forlaget Øknom: Oeknom.dk.En flot og illustrativ bog. Pris 140 kr.
 
Bogen er en oversættelse ved Søren Hilligsøe af "Kreativ Forhandlingsteknik", Henning Sejer Jakobsen. Denne udkom første gang i 2002 fra JP Bøger og blev i 2004 oversat til Engelsk. Bogen kommer gennem de fleste aspekter ved en forhandling som selve transaktionen samt de typoligier man bør kende. Samtidig beskrives og perspektiveres 12 mindre fine metoder (Det beskidte Dusin), der både kan bruges og misbruges, men grundlæggende fjerner brugen af det beskidte dusin fokus på forhandlingen ved at benytte handlingsmekanismer.
Slutteligt opstiller bogen en guideline for gennemførelse af forhanlingen.
 
 
Hovedessensen i bogen er at se forhandling som en skabende, kreativ proces modsat en handel, der er en lukket og handlingsorienteret proces - og disse to processer må ikke sammenblandes.
 
 
Forhandling
Bogen er derved meget forskellig fra hvad der ellers findes på markedet, da bogens baseres på divergente og konvergente processer som grundlaget for gennemførelse af forhandlinger contra handler, og bogen er derfor også særdeles velegnet for alle udviklere, innovatører og ledere.
.
 
 LT forhandling
 
 
 
Kreativ forhandlingsteknik på  dansk  forhandles her på siden. Mindre s/h illustrationer.
Bogen kan købes her for 100 kr.
 
 
I 2007 udkom bogen på Litausk, dog uden illustrationer.
Sælges også her for 100 kr.
 
   

 

 

NEGOTIATION - the Art of Reaching Agreements

Søren Hilligsoe & Henning Sejer Jakobsen, Academiak 2009
 
NegotiationBogen er på engelsk og samler en lang række af de mest essentielle forhold vedrørende forhandling op. Hovedparten af kapitlerne er skrevet af ophvsmanden selv i tæt dialog med forfatterne lige som der efter hvert afsnit er en reflektion
 
 
"Den første tanke var “endnu en bog om forhandling” – men jeg blev positivt overrasket. Dette er ikke en bog som det andre , og den fremstår som varierende, alsidig og spændende læsning. Bogen dækker området på en alsidig og fængslende måde: De forskellige kapitler er skrev af forskellige globale eksperter, og perspektivet bliver spredt som en smuk prisme med forskellige perspektiver på det store område forhandling faktisk dækker. Hvis man søger en let læselig bog med klare metoder vil dette ikke være den rette bog, men for den der ønsker at forholde sig til forhandlingsbegrebet mere nuanceret er denne bog et ”must”. Hele udviklingen af forhandlingsteorien gennemgås med definering af de retningslinier og førende modeller der findes, men dette står ikke alene: Indlæg og betydningen af tegn, køn, følelser og kultur uddybes særskilt, og forskellige metoder til at undgå og til at tage i anvendelse i bestræbelserne på at opnår enighed gennemgås. Der er meget stor spredning i indlæg – både i faglig fokusering og den måde de er skrevet  på bl.a. af den årsag at kapitlerne faktisk er skrevet af forskellige globale eksperter inden forhvert sit område, hvilket gør bogen varieret og til stadighed spændende. Nogle læsere vil givet finde forskellige kapitler særligt interessante, andre vil finde nogle vanskeligt tilgængelige og mindre relevante, men bogen er på smuk vis bundet sammen af editors’ comments efter hver afsnit, og trods bogens 10 forskellige forfattere fra 8 forskellige lande fremstår den som et samlet værk".
 
                             Søren Viemose
                             Mediator, konfliktløser, forfatter  og forhandler