InvenCIS

Kunsten at gennemføre en Workshops

 Af Henning Sejer Jakobsen
 
Denne bog samles teorier, metoder, værktøjer og modeller for gennemførelse af forskellige workshops, således at der haves en værktøjskasse til at kunne arbejde professionelt og resultatorienteret med værktøjet workshops.Junsten at gennemføre workshops
 
I takt med øget globalisering, hvor kravet til nye innovationer skabt på tværs af fagligheder stiger, bliver behovet for at kunne håndtere mangfoldige grupper større og større. Den intellektuelle kapital skal vidensdeles i effektive procesdesign bl.a. ved gennemførelse af workshops, og brug af kreative værktøjer er blevet mere og mere normen frem for undtagelsen. Men denne kompleksitet har også medført et skift i ledelsesstil herunder den måde at lede grupper på. Lederen er i mindre udstrækning ekspert, træffer ikke hurtige beslutninger og er som helhed ikke en ressource, men fremstår mere som katalysator for at andre kan komme i spil.

Bogen har 10 kapitler om det at gennemføre workshops, 240 sider med beskrivelser og teori, krydret med eksempler fra dagligdagen. Første kapitel beskriver forskellige måder at mødes på og det at lave en workshop hvis det er det du vil: Ellers gør noget andet. Kapitel 2 - 4 omhandler ingredienserne samlet i Deltagerne, Processen og Ledelsen. Kapitel 4 - 6 omhanler selve workshoppen før, under og efter. De siste tre kapitler er praktiske råd, sidste en perspektivering fra andre personer, der gennemfører workshops.
 
Bogen kan købes på denne side HER.